Nabeschouwing Head of the Charles en Tromp roeiwedstrijden

Afgelopen weekeinde kende een tweetal evenementen waar de roeiers van Triton in actie kwamen. De Head of the Charles Regatta (HOCR) in Boston en de 38e Tromp Boat Races. De naam van de Tromp Boat Races doet vermoeden dat deze verroeid wordt op internationale wateren. Maar deze wedstrijd vond zoals altijd op de Hilversumse wateren plaats. Hieronder wedstrijdverslagen en benoemingen van bijzondere prestaties van de Triton roeiers die in actie kwamen op beide evenementen.

Head of the Charles

Op 21 en 22 oktober vond in Boston de Head of the Charles Regatta plaats. Aan deze wedstrijd over 4800 meter (3 mijl) doen meer dan 10.000 roeiers mee. De prachtige omgeving van de Charles River door Boston en de deelname van topploegen maakt het een waar roeispektakel dat jaarlijks veel toeschouwers trekt.

Dit jaar werden er weer twee 8+ van R.V. Minerva uitgezonden, bestaande uit een combinatie van talentvolle roeisters van K.N.S.R.B. verenigingen. Namens Triton wisten Julia van Leeuwen en Josefien Boogert een plek in deze boot te bemachtigen. Anna Mayer kwam ook in deze Damesch 8+ in actie als stuurvrouwe. De boot werd gecoached door niemand minder dan Malte Stuhlmacher. Voormalig verenigingscoach en sinds dit jaar profcoach voor de EJ mannen op Triton. Zondag roeiden zij een strakke race en wisten in een tijd van 17:54.79  een 30e plek te bemachtigen in het sterk bezette veld. De mannen 8+, gestuurd door Hanne Gielliet en met Tritonees Bart Berbers behaalde een 27e plek met een tijd van 15:52.06. Knappe prestaties en bovenal een hele mooie ervaring!

38e Tromp Boat Races

Op de Tromp kwamen de ouderejaars in actie in de kleine nummers. De grote nummers werden bezet door de jongerejaars uit de middengroepen. In totaal zijn er vier blikken getrokken, allemaal door de Lichte secties. Lichte Damesch hebben een blik getrokken in het LD2x veld. Eline en Bente in de dubbeltwee zetten, met een ruim gat van maar liefst 35 seconden, de concurrentie net zoals afgelopen seizoen volledig buitenspel. Brian Poll won in het LH1x veld. Het derde blik werd getrokken door Lars den Haan en Georg Vasiliev. Ook zij wonnen met een ruim gat van de concurrentie: 28 seconden voor de nummer twee kwamen zij over de finish. Na gefinisht te zijn, werden zij op de foto gezet door de h.t. ab Actis. Zij was voor hen ook de nieuwsbrenger van het heugelijke feit dat zij geblikt hadden. De overwinning was groots, maar de verbazing nog groter, wat mogelijk de overwinning nog weer groter maakte. Op zondag is er ook nog geblikt door een combinatieploeg Triton/Theta in het LH4+ veld. De scullende Max Gompel en Brian Poll verruilden hun vertrouwde scullset voor een boordriem en roeiden verdienstelijk naar de overwinning: tevens het vierde blik van dit weekeinde. Een succesvol weekeinde waar naast de blikken ook de rest van de ploegen hoog in de velden zijn geëindigd.