Foto: Klaske Bokdam

Blasphemy 2018

Afgelopen zaterdag 3 maart is de 29ste editie van de Blasphemy georganiseerd op de U.S.R. “Triton”. In samenwerking met de K.S.R.V. “Njord” is een uiterst bijzondere editie neergezet. Door de aanhoudende vorst was voor het eerst in deze 29 jaar het Merwedekanaal dichtgevroren op de derde dag van maart. Dat maakte dat het onmogelijk was om de Strontrace te beslechten op het water. In reactie daarop is een ergometerestafette georganiseerd: alle eerstejaars ploegen streden tegen elkaar in een 1000 meter estafette op de ergometer, prominent geplaatst op een zelfgebouwd houten podium voor de loods. De halve finales en finales bestonden uit een individuele 500 meter sprint. De winst in zowel het dames als het herenveld ging naar de A.S.R. “Nereus”. Dames 1 en Heren 4 der A.S.R., gefeliciteerd!

Vreugde na de 1000 meter ergometerestafette bij Dames 8!

Triton heeft ook uitzonderlijk goed gepresteerd. Een trotse eervolle vermelding dient te gaan naar Dames 1 die met een gemiddelde tijd van 01:45,25 minuten een sterke tweede plaats in de finale hebben veroverd. Heren 1 en Heren 2 hebben een vierde respectievelijk vijfde plaats veroverd in de halve finales.

’s Avonds was er een feestelijk diner georganiseerd voor alle leden van de K.N.S.R.B. op de PhRM, gevolgd door een groots feest met DJ’s van allerhande verschillende studentenroeiverenigingen achter de tafel. De sfeer was goed en het was ontzettend gezellig om alle leden der K.N.S.R.B. te mogen ontmoeten.

Het was een mooie dag. Onze dank gaat uit naar de Blasphemy Commissie ’18 voor het organiseren van een prachtige wedstrijddag en een klapperend feest, de Materiaal Commissie der U.S.R. “Triton” en hun kluscies voor het bouwen van een prachtig podium, de Competitie Commissies van Triton en Njord voor het in goede banen leiden van de wedstrijd, het U.S.C. voor het gastvrij gebruik van hun faciliteiten, Amuzic voor de grandioze geluidsapparatuur, alle DJ’s voor het brengen van een warme sfeer in de kou en alle supercrew voor hun helpende handjes en goede humeur!

Nog geen genoeg gekregen van de Blasphemy? Het is nog mogelijk om een trui te kopen! Mail naar deblasphemy@gmail.com uw naam en maat (S, M, L of XL) en bestel een trui voor 25 euro. Tevens kunt u de uitslagen en foto’s van de wedstrijd en het feest terugvinden op de website van de Blasphemy.

Tot volgend jaar!

Met licht- en donkerblauwe groet,

Lynette van Kessel en Maren Herings namens de Blasphemy Commissie 2018.

Blasphemy Commissie 2018
Anouk Velzeboer
Evy America
Quincy Janssen
Martijn Reinking
Elien Emmen
Jelle van der Meijs