Nabeschouwing Heineken NOOC Opening

De aftrap van het eerstejaars competitieseizoen vond afgelopen weekend plaats in Tilburg, op het Heineken NOOC Openingstoernooi! Na een ijzig koude periode met veel vaarverboden en een griepepidemieën kon er dan eindelijk gepresteerd worden. Er zijn beestachtig snelle tijden gevaren en er is een taart veroverd! Een paar mooie dagen in de Beekse Bergen. Hier vindt u een overzicht van alle resultaten.

Alle eerstejaars competitieroeiers van de Stuurboord bokaal droegen voor het eerst hun C4’en naar het wedstrijdwater om in driemaal 500 meter te laten zien waar ze voor getraind hebben dit voorseizoen. Een sterke eerste plaats in de B-finale werd veroverd door Dames 2 met 2:13,9 minuten. Met een finale-tijd van 1:55,7 minuten veroverde Heren 2 een tweede plaats (‘vo) in de B-finale. De grote verrassing van dit weekend bleek Dames 16, die met een tijd van 2:19,4 minuten een vierde plaats in de B-finale wist te bemachtigen!

Naast eerstejaars competitieroeiers waren er ook ouderejaars roeiers met een startplaats. Een voorlopige tweede plaats in het Mix2x veld ging met Jamie en Veerle mee naar huis, na een spannende A-finale in de zaterdagmiddag zon. Zondagmiddag werd met een knaller afgesloten door de Dames Club4+, die het water in Tilburg verlieten met een taart op zak! Met een snelste tijd van 1:57,2 minuten lieten ze de andere deelnemende dames vier-metjes ver achter zich.

Na deze eerste wedstrijd is het komend weekend tijd voor de Bakboord-roeiers om dan echt hun eerste wedstrijd te varen. Op zaterdag 31 maart reizen we af naar Nijmegen voor de eerste editie van de Traianus Regatta. Live resultaten volgen kan via Time-Team! Of kom “live” aanmoedigen vanaf de kant van de Spiegelwaal!

Tot dan!