Foto: Phocas PaparaCie

Aftrap Bakboord bokaal

Afgelopen zaterdag 31 maart werd op de Spiegelwaal in Nijmegen de eerste grote editie van de Traianus Regatta verroeid. De U.S.R. “Triton” was goed vertegenwoordigd met een flink aantal eerstejaars competitieploegen, die dit jaar allen meedingen voor de winst in de Bakboord bokaal. Alle uitslagen zijn hier terug te vinden.

De zon scheen flink, het water was breed en het wisselvlot lag aan het strand (weer eens wat anders). De botenwagen stond redelijk gunstig gepositioneerd en er hoefde slechts één berg afgedaald te worden voor de C4’en in de Spiegelwaal gelegd konden worden. Poffertjes kostten een luttele 1,5 munt. Een solide basis voor een mooie competitiewedstrijd.

In de ochtend werden de 2000 meter-wedstrijden in achtervolging weggestart. Een knappe prestatie van Dames 3 die met een tijd van 08:56,06 minuten een derde plaats in hun veld wisten te bemachtigen. Ook Heren 1 roeide een schone race en kwam met een tijd van 07:53,36 minuten als vierde over de finish.

’s Middags vonden de 500 meter sprints plaats, boord-boord met vliegende start. Dames 3 roeide zichzelf naar een tweede plaats in 01:51,10 minuten. Daarmee visten ze nét langs de eerste plaats. Heren 1, Dames 5 en Dames 7 bemachtigden allen een solide zesde plaats in hun veld. Geen taarten, maar toch stevige tijden gevaren en flinke beloftes voor de rest van het seizoen.

Komend weekend zal er geen competitie wedstrijd plaatsvinden, maar zullen we allen afreizen naar het Amsterdam Rijnkanaal voor de lustrumeditie van de Varsity. Wij nodigen u allen uit om van de zon en het roeien te komen genieten met ons langs het kanaal. Tot dan!