Nabeschouwing Skøll Cup

Afgelopen weekend vond op de Bosbaan in Amsterdam de Amstel Skøll Cup plaats. Ze zon scheen heerlijk – met uitzondering van een kleine tropische storm op zondagmiddag – en de elektronisch af te tikken Skøll Burgers vielen goed in de smaak. Aldaar startten namens Triton een flink aantal ouderejaars ploegen in onder andere de Vliet- en Kruithuisbokalen en verdedigden alle eerstejaars roeiers van de Stuurboord bokaal de donkerblauwe eer in de C4+.

Op zaterdag startten de eerstejaars dames uit poule 2, poule 3 en poule 4 en de eerstejaars heren uit poule 1, poule 2 en het Onervaren C4+ Klassement de 1000 meter. Een eervolle vermelding dient te gaan naar Dames 8 ’18 die in poule 4 een A-finale wisten te bemachtigen! De finale was reusachtig spannend. Na de eerste 500 meter lagen ze derde in het veld. Door een stevig middenstuk in de race wisten ze het puntje van de boot naar voren te schuiven en tikten ze de eerste plaats aan. Uiteindelijk kwamen ze op het nippertje als tweede over de streep. Die dag is er tevens een A-finale gevaren door de Dames Club4+. Daarmee hebben ze een zesde plaats veroverd en genoeg punten verdiend om zich als vijfde te klasseren in categorie A van de Vlietbokaal.

Op zondag  startten de eerstejaars dames uit poule 1 en het Onervaren C4+ Klassement en de eerstejaars heren uit poule 3. Heren 8 kwam verrassend sterk uit de verf en roeide in de middag de A-finale. Met een tijd van 4:20,44 kwamen zij als vijfde ploeg van de dag over de finishlijn geschoven. Heren 12 startte in een uitzonderlijk vernieuwende opstelling en strakke wedstrijdkleding de F-finale van het zondagmiddagblok en wisten deze te winnen. B-finales werden verroeid door de Dames Club8+ en de Dames TopC4+. Zij bewezen een goede race te kunnen roeien en ik heb dan ook vertrouwen in de rest van hun seizoen. Tot slot behaalde Femke van Vliet in de skiff de derde plaats in het DE1x veld!

Helaas geen taarten voor het Utrechtse donkerblauw, maar wel veelbelovende resultaten voor de rest van het seizoen. Wilt u alle gestartte ploegen zien en de uitslagen nog eens nakijken? Klik dan hier.

Onze volgende grote krachtmeting zal plaatsvinden in Delft op de PEiL/PEiK. Tot dan!