Nabeschouwing Ringvaart Regatta

Woensdag 2 juni was het dan eindelijk zover en werd de Ringvaart Regatta 2021 gestart. De start was dit jaar niet in Leiden aangezien de wedstrijd van verschillende betrokken gemeenten niet door mocht gaan vanwege de grote omvang. Als gevolg van dit besluit hebben veertien verenigingen ervoor gekozen om de Ringvaart dicht bij huis te organiseren.

Het Merwedekanaal bij Triton is niet lang genoeg om fatsoenlijk 100 km te roeien. Nadat bekend is geworden dat de wedstrijd niet in haar originele vorm door kon gaan, ben ik direct op zoek gegaan naar een nieuwe locatie. Aangezien Triton bekend is met het brede en lange vaarwater van Vianen, is daar als eerste gezocht naar een geschikte locatie. De volkstuinen Panoven waren zo vrij om hun parkeerplaats gedeeltelijk af te staan voor onze botenwagen. Tegenover de volkstuinen konden de boten voorzichtig in het water gelegd worden en zo werd het mogelijk om in Vianen de alternatieve Ringvaart te roeien!

Vanuit Triton hebben dit jaar drie ploegen de 100 km voltooid en één ploeg van U.V.S.V./N.V.V.S.U. Het gaat om volgende ploegen:

s: Suzan van Mensvoort, Mila Holdrinet, Lisah van Dam, Vera Heugen, Lieke Schotsman, Eva Marie Flierman, Famke van Ree, Jolien Olsder en stuurvrouw Femke Mulder hebben de Ringvaart geroeid in een acht.

s: Dorien Juch, Charlotte Pott, Annik Blom, Garance Schaling en stuurvrouw Nienke Rakers hebben de Ringvaart geroeid in een dubbelvier.

s: Laurens Bork en Hester Osse hebben de Ringvaart geroeid in een dubbeltwee.

s: Kiki van Toor, Femke Lammers, Vita Filippini, Annefleur Maat en stuurvrouw Famke Wijbenga hebben de Ringvaart geroeid in een C-vier.

Alle ploegen moesten rond 6.00 uur in Vianen aanwezig zijn om zo te zorgen dat ze voor het donker weer thuis zouden zijn. Na een lange dag vol zon en temperaturen van 28 graden, is het elke ploeg gelukt om de 100 km te volbrengen. Ze roeiden daarvoor drie keer op en neer van Vianen naar Gorinchem. In Meerkerk was er, naast Vianen, nog een tweede plek gemaakt waar de roeiers de benen konden strekken.

De ploegen hebben met het starten van de Ringvaart geld weten op te halen voor verschillende goede doelen. Zij hebben in totaal ruim tienduizend euro opgehaald voor de goede doelen Wilhelmina Kinderziekenhuis, De Special Social Club en De Advieswinkel. Dit is een ontzettend mooi bedrag en een hele knappe prestatie van alle ploegen!