Nabeschouwing Najaarsbokaal

In de maanden september, oktober en november hebben maar liefst vijftien ouderejaars competitieploegen de Najaarsbokaal verroeid. Deze bokaal is flink uitgebreid naar vijf wedstrijden over het gehele land. De bokaal begon in het pittoreske Almere waar die Fyli Agon werd gestart. Ondanks het vroege uur stonden zowel de Competitie Commissie als de ploegen vol enthousiasme te wachten op het startsein van de eerste wedstrijd, waarbij Dames Club 8+ een eerste plek bemachtigde in de C-finale. 

Voor de tweede wedstrijd reisde de ploegen af naar Eindhoven waar de Thêta Herfstregatta werd verroeid. Een 2100 meter achtervolgingsrace met smalle bruggen zorgde ervoor dat Dames 2’21 en Dames 5’21 de minder capabele boot voor hen niet mocht inhalen. Een bijzonder en leerzaam wedstrijdelement! Dames 2’21 liet zich niet uit het veld slaan en passeerde de ploeg met een sterke eindsprint die werd beloond met een tweede plek. Tevens Heren 14’21 behaalde een mooie tweede plek. 

Bijzondere wedstrijdelementen werden ook teruggezien in het verre Enschede bij de Knorresteijn Memorial Regatta. Hier werd de veel gevreesde keerboei uit de loods gehaald. De Triton ploegen wisten zich behendig langs de boei te manoeuvreren wat resulteerde in een 3e plek voor Heren 3’21 in de dubbelvier. 

Naarmate de tijd voorbij vloog werd het weer ook herfstiger. Door weer en wind werd de Njord Najaarswedstrijd verroeid in Delft. Maar onweer, wind en regen deren ons niet en dit toonde Dames 3’21 aan door de eerste taart van het jaar binnen te slepen! 

Het tomeloze enthousiasme van deze dames werd meegenomen naar de laatste wedstrijd: De Argo Najaarsslotwedstrijden. Een tweekamp bestaande uit 1000 meter met keerboei en een 500 meter sprint. Dames 2’21 wist eerste te worden op de 500 meter en Dames 3’21 op de 1000 meter met keerboei in de 4+. Wat resulteerde in een respectievelijke derde en tweede plek. Ook Dames 14’21 wist winst te behalen op de korte afstand. Helaas was hun tegenstand net te sterk op de 1000 meter  met een respectievelijke 0,04 seconden waardoor een tweede plek behaald werd. 

De Najaarsbokaal was een mooie gelegenheid om als ouderejaars ploeg kennis te maken met het starten van verschillende wedstrijden in glad materiaal. Mede dankzij de betrokken roeiers, coaches en commissies heeft men genoten van het roeien tijdens dit najaar. Hartelijk dank hiervoor!

Wilt u alle uitslagen van de Najaarsbokaal bekijken? Klik dan hier https://nsrf.nl/standen-najaarsbokaal/