Nabeschouwing Tromp Boat Races

Met de 8+’en van de Amstelbeker weer droog opgeborgen in de loods, stonden afgelopen weekend de Tromp Boat Races op het programma, waar ook de middengroepen voor het eerst dit jaar hun aantreden deden. Met maar liefst dertig boten verdeeld over vijftien velden was Triton meer dan goed vertegenwoordigd op het Hilversums Kanaal. Op zaterdagochtend beten de mannen het spits af in de skiff. Bij de Lichte mannen eindigden Max Gompel, Stijn Kanters en Brian Poll alle drie in de top vijf. In het Zware veld trotseerden maar liefst vijf roeiers de 5250 meter, waar hele mooie prestaties werden neergezet met Eli Brouwer die een blik trok in het SB-veld en Pieter van Veen die tweede werd achter een sterke Olav Molenaar van Skøll in het SA-veld. 

De middag verruilde de regen voor een voorzichtig zonnetje en bracht het volgende blok dat er een voor de dubbels was. Hier behaalden Wessel Westerhout en Thijs Noordhoek een zeer verdienstelijke tweede plek in het LH2X-veld en mocht voor de tweede keer deze dag het Tritonlied worden ingezet toen Lis Verouden en Anna Leerink de snelsten waren in het D2X-veld. In het laatste blok van deze steeds zonnigere zaterdag lagen de twee vier-metten van de Middengroep Damesch en de twee-zonders van Ouderejaars Zwaar aan de start ter hoogte van Kortenhoef. Daar het tijdsysteem niet meer functioneerde duurde de uiteindelijke start een half uur langer en besloot de wedstrijdleiding om over te stappen van het digitale klokken naar het oude vertrouwde klokken ‘met de hand’. De vier met Paulien Koolhaas op slag eindigde op een keurige derde plek, met de vier van Julia van Leeuwen slechts 3 seconden en plaatsen achter zich en beiden hebben zo mooi laten zien dat er een competitieve Middengroep Damesch-sectie staat met roeisters die dicht bij elkaar zitten. Bij de mannen wisten zowel Jaap Schenck en Timo van Eijden als Bart Lauwers en Hidde van de Beek een sterke race neer te zetten om zo respectievelijk een tweede en derde plek te behalen in H2- veld. 

De zondag bracht een vrijwel gelijk verhaal als hierboven beschreven; regen, goede races, zonneschijn en blikken! Het eerste blok bracht maar liefst vijf donkerblauwe skiffeuses en de twee-zonder van Eva Simkens en Rianne Prins. Laatstgenoemden wisten hun naaste belagers van Laga nipt achter zich houden en konden zo aan alle burgers en buitenlui op Cornelis Tromp laten horen wie de Triton Damesch zijn en blikken in de wacht slepen. In het daaropvolgende blok deed Lisa Schmoutziguer waardevolle ervaring op in de skiff, waarna als afsluiter van het weekend de mannelijke vier-metten over het water scheerden. Door een beperkt aantal inschrijvingen in het LHSB4+-veld werden de mannen van Middengroep Licht bij hun Zware vrienden in het veld geschoven, waar de Zware vier-met met Ruben Bähre op slag een strakke race voer die hen een tweede plek op slechts enkele seconden achter Nereus bezorgde. Als kers op de taart hadden de mannen van Oud Licht hun scharlaken rode vrienden uit Delft uitgedaagd in het LH4+-veld, waar zij de overwinning veilig stelden en zo het vierde blik van het weekend mee naar Utrecht namen.

Al met al was het een zeer geslaagd weekend met veel Triton boten, goede races en maar liefst vier blikken, wat blijk geeft van een goede start over de breedte door de middengroepen en ouderejaars dit najaar!

Volgende wedstrijd: Novembervieren, 6 november in Amsterdam op de Amstel. We zien u graag daar!

 

Foto: Willemijn van Zandwijk (Instagram: @wvzandwijkfotografie)