Henley Royal Regatta

Vorige week namen Monica Lanz, Marleen Verburgh en Willeke Vossen deel aan de Henley Royal Regatta op de Teems vlakbij London. De Henley is de oudste en meest prestigieuze roeiwedstrijd ter wereld en voor elke roeier een droom om aan deel te nemen.

Monica startte met Lies Rustenbrug(Skoll) in het Womens Pair’s veld. In de heats versloegen zij een Australische ploeg “Easily”. In de halve finale moesten ze het opnemen tegen een twee uit New York, deze was helaas te sterk waardoor ze in de halve finale strandden in het toernooi.

Marleen en Willeke namen deel met de Dames Acht en startten in de Remenham Challange Cup.  In de heats versloegen ze Moseley B.C. met 2 lengtes.  Vervolgens moesten zij het in de halve finale opnemen tegen de sterke dames van Waiariki Rowing Club uit Nieuw Zeeland.  Hiertegen verloren zij met een verschil van 3 1/2 lengtes.

De overige resultaten zijn hier te vinden.